Vänster (arkiv för inaktiv blogg)

lördag, september 29, 2007

En efterlysning:

Jan Fridegård är en lysande författare. Jag har nu kommit in i en period då jag vill läsa rubb och stubb av karln. Trältriologin är avklarad; jag är alltså ute efter andra titlar.

Det visar sig att det är omöjligt att få tag på böcker - skrivna av honom - via bokus, cdon.com, adlibris osv. Jag vill äga dom, inte låna.

Har ngn tips på hur man får tag på hans verk?

Jag vill helst slippa springa omkring i antikvariat. Jag köper gärna dem av privatpersoner, om priset är ok.

Tack på förhand!

Etiketter: ,

Följ svensk grundlag.

Ibland behöver det inte vara konstigare än så.

"Regeringen bör använda mer konstitutionellt förnuft och inte på nytt öppna för grundlagsändringar genom maktöverlåtelser till EU med ett enkelt riksdagsbeslut".

Brännpunkt.

Etiketter: , ,

fredag, september 28, 2007

RE:”Wear a red shirt on friday, invite all of your friends”

Och så ett litet litet tillägg med anledning av Bono U2-jippot: Varför inte bojkotta OS i Kina, om inte landet gör vad det kan, för att stoppa våldet mot Burmas opposition.

Det vore verkligen en kraftfull manifestation i demokratins namn.

Jag är för. Någon annan?

Etiketter: ,

torsdag, september 27, 2007

Rött året om.

Och så en grej till. Apropå uppmaningen att sätta på sig röda kläder imorgon för att stödja Burmas munkar: (V)änstern bär rött varje dag dygnet runt - förmedlat genom sin politiska organisering och förda politik.

En röd t-shirt ett par timmar, väger inte upp det; särskilt inte tillsammans med människor som Federley och Fredrik Malm.

Etiketter:

Det retar mig.

Förra torsdagen var jag på Kista-Rinkebys stadsdelsnämndmöte, dels för att se hur det går till och dels för att lyssna på den allmänna frågestunden, som finns till för invånarna i stadsdelen.

En socialdemokratisk lokalpolitiker från Rinkeby, kläckte ur sig något, som jag gått och retat mig på i en vecka.

Han ville att Akalla skulle bli mer levande - som Rinkeby. Han menade att Rinkeby var så levande för att det var så många butiker öppna på kvällarna; att det spred ljus i varje hörn.

Och jag tänkte för mig själv att hur levande tror han att alla -kvartersbutikers/kebabbhak/pizzerior/videoaffärer/fruktstånd - anställda känner sig, när dom måste ha öppet på alla möjliga - och omöjliga tider, för att få det att gå ihop.

Hur levande känner man sig efter att ha jobbat tolv timmar och det ändå knappt bär sig? Skulle det vara något att eftersträva?

I Akalla/Husby finns redan en massa småställen, som absolut inte har kunder så att det räcker. Det verkar synnerligen dåligt att smälla upp ytterligare en pressbyrå/pizzeria/videobutik/hårfrisör.

Hur svårt kan det vara att se och förstå det?

Etiketter: ,

Förtjäna segern!

Pravda.

När man sist kampanjade för EU-konstitutionen, gjorde man det med enbart ja-sägare. Nej-sägare fick inte följa med, när Margot Wallström och övriga i brysselkompaniet genomförde sin "informationskampanj" under första halvan av 2005.

Miljontals euro gick till kampanjen "ja till konstitutionen", men det sket sig: Frankrike och Holland sade nej i juni samma år genom folkomröstning.

Nu två år senare kuppar man igenom i stort sett samma förslag till kostitution, genom ett par stycken regeringskonferenser.

Här hemma ska EU-minister Cecilia Malmström ut och "informera" om föreliggande förslag till konstitution. En ja-sägare med ambitionen att åka landet runt för att förse folk med "fakta".

Vill ni ha det som i Sovjet, eller?!

Etiketter: , ,

En bra start på dagen.

Jag brukar inte delge mina sms. Finns liksom ingen anledning till det (om man inte tillhör klanen Schulman).

Men eftersom det här sms:et dels väckte mig, dels fick mig att fnissa högt innan jag ens fått benen över sängkanten, gör jag ett undantag. Håll till godo:

"Ingrid på hörnet har fått mördarsniglar. Om jag vore dig skulle jag ringa på och erbjuda mig att hjälpa till att plocka dem. För om de sprider sig är vi alla DOOMED!"

Avsändaren får tills vidare förbli anonym, men kan beskrivas som en hängiven granne.

Då vet släkten vad jag ska göra idag. Då behöver vi inte ringa varandra. OK?!

Etiketter: , ,

onsdag, september 26, 2007

How to define anachronism. Lektion ett:

Sitter och lyssnar lite på P1. En intervju med klädskaparen Gudrun Sjödén.

Hon tycker att kollektivavtal är förlegat och omodernt. Hon tror inte att människor är "så kollektivistiska av sig" nuförtiden, därmed är kollektivavtal en anakronism, enligt Sjödén.

Verkligen.

Etiketter:

tisdag, september 25, 2007

Dagens replik: "Det var ju tur att det skedde efter klockan tre".

Nu sprids smittan!

Personligen tror jag att det är allergi mot borgarnas budget, som förutom sviktande opinionssiffror, yttrar sig via hosta, nysningar och snor.

(Nää, jag är ingen haverist. konspirationsteorier är för knäppisar och ABF-folk. jag är inget utav det).

PS. ÄR förkyld.
PS2. Inta inte naturläkemedlet Röd solhatt, om du är allergisk mot pollen/gräs. Jag gjorde det en gång och fick nässelutslag och blev ännu kassare än innan medikamentet. Ful vart man också, med alla prickar. Icke att förringa.
PS3. Glöm inte att du inte har råd att vara hemma. Gå till jobbet och idka sjuknärvaro, bonusen blir att du smittar resten av ditt arbetslag. Då kan ni går där tillsammans och vara sjuka. It´s great!

Etiketter:

En överkryssad kuk.

Slutklämmen på ett utmärkt inlägg av Brink:

"En skylt med en manshand med kuken i ena handen och pengarna i den andra hade på ett mer adekvat sätt illustrerat vad sexköpslagstiftningen handlar om. Men det kanske hade varit för magstarkt för de liberala kvinnorna. Så då sparkar de lite på kvinnorna istället. För att markera".

Läs hela avlusningen av Birgitta Ohlsson (Fp) här!

Etiketter: ,

Det rullar på. Obermärkt.

Här hemma märks det föga att det just nu förhandlas fram en konstitution för hela EU. Det sker på olika så kallade regeringskonferenser fram till och med oktober.

Vänsterpartiets EU-parlamentariker kämpar på i det tysta (för media uppmärksammar inte) för att få till en folkomröstning hemma i Sverige: Ska vi anta EU-konstitutionen - eller ska vi förkasta den? Det är en majoritet av svenskarna, som vill få möjligheten att ta ställning till det, men ngn folkomröstning är det inte tal om säger vår alliansregering.

Innan vår alliansregering förvägrade oss det, höll sossarna som officiell partilinje att vägra sina väljare och övriga medborgare att gå till valurnan i samma fråga. Dom har inte ändrat sig på den punkten.

Sveriges politiska maktskikt vill helt enkelt ha en konstitution/grundlag för hela EU, som naturligtvis kommer att stå över svensk lagstiftning. Maktförskjutning fr Sverige till Bryssel är kort och gott önskvärt. Varför det är det, är för mig en gåta. För majoriteten av deras väljare också. Markkontakt saknas, som i så många andra frågor.

Så här låter till exempel Wanja Lunby Lundin, LO-basen: "– Ett nej till EU:s fördrag vore ett bakslag för Europas arbetare".
---------------------------------------------------------------------------

OBS! Vänsterns Eva-Britt Svensson, EU-parlamentariker, och Lena Olsson, riksdagsledamot från Dalarna, ger sin syn på konstitutionen här: Väljarna är inte korkade

Etiketter: , , , , ,

måndag, september 24, 2007

EU bestämmer över facken

Det sker saker i skymundan, som är avgörande för svenska fackliga rättigheter, bland annat.

En rapport som Eva-Britt Svensson, (v), tagit fram visar att den yttersta makten över den svenska arbetsmarknadsmodellen numera ligger hos juristerna i EU:s domstol.

Vad säger de svenska facken om det? Socialdemokraterna? Vad borgarna tycker, vet vi redan. Det viktigaste är vad arbetarrörelsen gör och säger i frågan.

Passivitet, är inte riktigt den rätta vägen. Även hos EU-förespråkande sossar måste detta vara ett känt faktum. Eller?

Hela rapporten här.

Etiketter: , ,

torsdag, september 20, 2007

I huvudet på en allianspolitiker:

Äh, va fan, ska vi inte ta och skjuta av kärringarna istället, när vi ändå är i tagen. Dom är så förbannat olönsamma med sina utslitna ryggar, förbannade muskelvärk och reumatismfingrar.

Etiketter: , , ,

måndag, september 17, 2007

Rött.


Och just det, den här kartan gjorde morgonkaffet lite godare

Etiketter:

Linderborg i Aftonbladet.

För att bloggvänstern skulle kunna anses komplett, krävs det att den briljanta Åsa Linderborg ger sig in i cybervärlden.

Linderborg är oumbärlig för vänstern, med sin skarpa penna.

Idag i Aftobladet kommenterar hon liberalernas omhuldande av Vilks odugliga Mohamedhund:

"Att den liberala pressen nu med emfas försvarar Vilks rätt att rita vad han vill är viktigt, men samtidigt är deras patos för yttrandefriheten iögonfallande selektivt. För tre år sedan fick Björn Eklund på Ordfront sparken för en artikel om Balkankrigen. Det skedde efter ett drev av framför allt Expressen och Dagens Nyheter. Vi som då försvarade yttrandefriheten sades utgöra ett hot mot demokratin.

Nyligen sparkade Connex Sekobasen Per Johansson eftersom denne påtalat bristen på säkerhet i Stockholms tunnelbana. Det upprörde ingen liberal ledarskribent".

Etiketter: , , ,

Etzler på nätet!

Yes, vad kul!

Snobbkulinarikern och tilllika goda vännen, Aron Etzler, har börjat blogga.

Bättre sent än aldrig. Typ.

PS. Köp hans senaste bok.DS.

Etiketter: ,

Rasism i vår tid. Ett exempel.

Hur är det möjligt? Vad är det för människor som kampanjar med sådant material? Är det samma typ av personer, som tycker att - låt oss säga - Janne Josefsson gör bra dokumentärer om svensk flyktingpolitik?

Kommer SverigeDemokraterna att köra samma stil inför riksdagsvalet 2010?

Jag håller inget för otroligt i tider som dessa.

Etiketter: ,

torsdag, september 13, 2007

Slå på TV:n!

Jag sitter ofta och glor på all möjlig skit på tv. Har inga problem alls, att erkänna det. Dock inte Idol, för jag pallar inte med att se alla usla inslag (jag sitter nämligen och skäms och svettas när jag ser sådant, därmed inte sagt att det inte duger som underhållning).

Ikväll händer det dock något stort på SVT kanal 2.

Kl 22.25 sänds Bloody Sunday, en film om om händelserna som ledde fram till brittiska arméns angrepp på fredliga demonstranter för medborgliga rättigheter på Nordirland 1972 då 13 personer sköts ihjäl.

Jag har frågat mina irländska kamrater med rötter i Sinn Fein, om filmen skildrar den blodiga söndagen rättvist. Enligt dom är den en av dom bättre skildringarna av händelserna den 30 januari 1972 i Derry på Irland, som ledde till att rekryteringen till IRA, ökade lavinartat.

Jag har sett filmen två gånger och den är i nivå med filmen Slaget om Alger och boken Vredens druvor, dvs den ger en existentiell upplevelse.

Etiketter: ,

onsdag, september 12, 2007

Bra Rossana!

Rossana Dinamarca gör strålande ifrån sig i Janne Josefssons invandrare-är-problemet-program!

Etiketter: , ,

Läkemedelsföretagen skrattar hela vägen till banken.

Det har varit en frustrerande rapportering (14.39 min in i Rapport) kring den unge man, som nekas medicinering av Karolinska sjukhuset, med anledning av att det skulle kosta sjukhuset 10 (tio) miljoner kronor per år.

Det är själva läkemedlet som kommer att kosta 10 miljoner. Karolinska sjukhuset framställs som cyniska och orättvisa: Dom har satt en prislapp på en människas liv.

Självklart är den unge mannen upprörd över att inte få sin livsnödvändiga medicin och riktar skarp kritik, frustration och ilska mot sjukhuset, i likhet med andra upprörda parter.

Någonstans under dagen hade man velat höra journalister ställa kritiska frågor direkt till läkemedelsföretaget, som sätter prislappen; som profiterar på människors dödsdomar.

Dessa tio miljoner har alltså inte sjukhuset. Det är egentligen inte så anmärkningsvärt, i tider då man ska effektivisera och skära ner allehanda budgetar.

En part som alltid sitter med essen i kortärmen är läkemedelsföretagen, som har de drabbades desperation att sätta sin profit efter.

Anklaga dom, skjut inte budbäraren.

Etiketter: , ,

Bodström

Bodström säger att vi ska ligga "i nivå med övriga nordiska länder", angående terroristlagstiftning.

Vilken är den "nordiska nivån"? Det framkom inte i debatten. Någon som vet?

Etiketter:

Smågangsters i omlopp. Inga konstigheter med det.

Äh, lite svarta städtjänster är väl inget att tjafsa om, va? Det är ju legio inom borgaralliansen.

Jag kommer att höja på ögonbrynen den dagen vi får en minister som haft ihjäl nån. Inte förr.

Etiketter: ,

Vänsterpartiet

I like!

Etiketter:

Att sprida:

tisdag, september 11, 2007

Spontan reaktion: Hälsokost verkar vara ett underskott, av bilderna att döma.

I fredens namn och annat skitsnack.

Snart är det dax för lite EU-grejer. Ord som "regeringskonferens" och "konstitution" kommer jag att mala på om ett tag framöver.

Men innan dess vill jag uppmärksamma den som vill på den alltid lika alerta, socialdemokraten och tillika EU-parlamentarikern, Inger Segelström.

Hon säger ganska så ofta anmärkningsvärda saker, men eftersom hon befinner sig i Bryssel, så undgår hemmapubliken - inklusive hennes väljare - en hel del. Jag ska försöka avhjälpa det problemet.

Inger tycker till exempel att det är bra att EU skaffar sig en utrikesminister så att "EU talar med en röst". Känn på den!

Eva-Britt Svensson skriver mycket bra om det på Europaportalen.

Etiketter: , ,

"Jag är oskyldig"

"Står man där kan man inte våldta henne om hon ligger platt", säger plastkirurgens advokat.

Plastkirurgen själv om det inträffade:
  • säger att han blev tvungen att onanera innan behandlingen eftersom han lider av ofrivilliga smärtsamma erektioner
  • har uppgett att han bär kalsonger av bikinimodell i vilka penis ligger uppåt. Sedan måste han ha fått en långsam efterutsöndring så att sperma kommit på hans mage.
  • att han under behandlingen omedvetet har kliat sig på magen, fått sperma på fingrarna och fört det till kvinnans slida under ingreppet.
  • att han en stund senare städade och då råkat överföra besudlingen till kvinnans trosor.

Och just det, advokaten till plastkirurgen anser även att kvinnan ifråga inte kan tas för trovärdig, därav överklagan på domstolsbeslut.

Great, vi kör på det - på onanistoryn i kombination med kalsonger av bikinimodell, som fick sperman att hoppa upp på magen, därefter ett språng till en annan människas könsorgan.

Etiketter:

söndag, september 09, 2007

I huvudet på en handelsattaché.

Först hårt jobb, sen knulla. Vad gött det är att vara man med makt och pengar. Eller hur? Man kan få sig ett internationellt knull med flera brudar från olika nationaliteter; en s.k. "United Nations".

Det justaste utav allt är att det utlovas diskretion: Jag kan göra vad fan jag vill med bruden (arna) ingen får veta det - varken min fru eller ungarna. Så snyggt, så välbehövligt. Hehehe.
---------------------------------------------------------------------------------------------

OBS OBS "Men det påpekas att det inte var herrarna Bush och Putin personligen som satte fart på verksamheten, däremot deras livvakter och handelsattachéer samt andra medlemmar av de stora delegationerna".

Känns ju bättre så.

Etiketter: , ,

Ring doktor Mugg.

Det är här jag tagit mina inomhusbad, simmat längder o värmt upp mig i bubbelpoolen efter morgonens dagsverke. Jag ångrar det delvis nu.

torsdag, september 06, 2007

"Ett tips: Bli VD istället"

Mamma, att du inte tänkte på det!

Etiketter:

Ytterligare en stjärna.

Den gode Hans Linde, riksdagsledamot för (v) gjorde det enda rätta och skaffade sig en blogg. Och bloggvänstern är nu nära nog komplett.

Men, vad ska den heta, bloggen?

Fråga: Hans, ska den bara heta "Hans Linde"? Dra till med något coolt och storslaget nu. Något som man kan förknippa med det forna Habsburgska riket kanske? Österrike-Ungern, du vet.

Etiketter: , ,

Mer sånt.

Jag och två kära små vänner satt igår och avnjöt tapas o lite gott rödvin. Vi pratade bland annat om hur gräsliga borgare i maktposition ter sig.

Vi kom även in på möjligheten att Kindberg Batra kunde bli ny handelsminister. En i sällskapet utbrast: Ja, nu är dom verkligen nere i tredje skiktet och gräver efter folk.

Och idag så bekräftas våra farhågor av E24.se. Och det är verkligen så: Borgarna har inget bra folk att stoltsera med. Det är tomt och utarmat inom reservstyrkorna.

Fast, det gör ju iofs ingenting. Det är ju bara bra att det syns hur skralt dom har det, och hur dåligt det kommer att gå för dom, även framöver.

Det är, när allt kommer omkring, bara tacka och ta emot alla märkliga utnämningar, dåraktiga uttalanden och jävliga nedskärningar. Chansen att köra ut dom från Rosenbad - för all framtid - ökar ungefär med 100%. Jättebra.

Etiketter: ,

Dom går mot branten för att hoppa.

Jag rafsade just lite planlöst i DN o råkade få upp sidan 11 som första sida inför morgonläsningen. Där möts jag av den förestående partiledaren för folkpartiet masochisterna, batong-Jan.

Han säger: "Vi måste ha målet att gå med i EMU". Och fortsätter: "Det är nödvändigt med förändringar av arbetsmarknadslagarna, men inte före 2010".

Och jag tänker: Det ska bli så gott att se dessa verklighetsfrånvända pajasar förlora makten i nästa val. Mer sådana här uttalanden efterlyses. Ju fler desto bättre - för vänstern alltså.

Etiketter: ,

onsdag, september 05, 2007

Sunnimuslimer+amerikansk militär = SANT

Häromdagen när jag tittade på CNN kördes två nyheter om timme efter timme. Det gällde dels president Bush´s oannonserade besök på en militärbas i Irak och dels att sunnimuslimer och amerikanska soldater bildat en gemensam styrka i södra Irak.

Alliansen mellan sunnisar och amerikaner beskrevs som en oerhörd framgång för säkerhetsläget och man skulle framöver bygga vidare på denna taktik.

Har det rapporterats om ngt sådant i svensk media under veckan? Jag har varit på resande fot o inte följt svensk nyhetsrapportering.

Samtidigt meddelar man att brittiska styrkor dragits tillbaka från Basra och man undrar ju lite försynt om inte det är en del av dealen: Ni sunnisar samarbetar militärt med amerikanerna och så slipper Basra britterna. Jag vet naturligtvis inte om det är så, men det är ju absolut inget otroligt scenario.

Det är det en gammal beprövad strategi att slå in kilar mellan olika befolkningsgrupper. Det är själva kolonialismens kärna.

Passande nog består USAs ärkefiende Iran av en majoritet av shiamuslimer och en allians av sunnimuslimer och amerikansk militär kommer framöver att utgöra ett rejält militärt hot mot Iran som nation.

Det är värt att nämna att det även i Irak bor en majoritet av shiiter. Det är ett problem för ockupationsmakten, som man nu gjort någonting åt: Favoriserat och upphöjt sunnisarna till en jämbördig samarbetspartner.

Är det denna konstellation vi kommer att få se angripa Iran, när tiden är inne?

Etiketter: , , ,

tisdag, september 04, 2007

Från bra till dåligt.

En (ett?) antiklimax har uppstått: Från att ha vistats under Afrikas sol med tillhörande 35 soliga plusgrader till Stockholms 8 grader gråjävliga Celsius.

En enda tanke har jag och mitt ressällskap haft i huvudet under denna vecka. Den har gått ut på hur man kan maximera antalet solade timmar utan att behöva röra på sig.

Vi kom fram till att vi hade behövt stomipåse, kateter samt dropp för att klara den bedriften. Det hade vi inte, så vi gick då o då upp o åt samt tog en sväng förbi damernas. Det var det enda vi företog oss förutom att bada i det 30 gradiga korallblå vattnet. Så var det med det.

Och nu kan man inte ens visa benen pga. höstkyla. Tråkigt värre.

Etiketter: ,